Uitleg over de Holy Land Foundation

Deze producten zijn gemaakt  in Bethlehem bij de Holy Land  Handicraft  Cooperative Society. The Holy Land  foundation in Bethlehem werd opgericht in 1981 om  de achteruitgang van de lokale ambachten industrie, veroorzaakt door bezetting, tegen te gaan.  Zij  probeert dit te doen door het stimuleren van samenwerking  tussen lokale onafhankelijke producenten en ondernemers. Zij hebben  gezamenlijke  projecten opgezet en met elkaar lossen zij hun problemen op.

Doelen van de The Holy Land foundation                                                                                                             De ambachtelijke industrie in het Bethlehem gebied dreigt  te verdwijnen. Dit is een direct gevolg van drie dingen:

  1. voortdurende politieke onrust, de daaruit voortvloeiende
  2. daling van het toerisme en daarmee verkoop, en
  3. algemene economische problemen als gevolg van de bezetting.

Momenteel, vanwege het lage aantal bezoekers  aan de regio en de zeer lage productie van handwerk, zijn  fabriekseigenaren  niet meer in staat om voldoende inkomsten te genereren  om hun gezin te onderhouden. Veel fabriekseigenaren denken serieus over immigreren naar andere landen, waardoor  het voortbestaan van een industrie wordt bedreigt. Een industrie, die al duizenden jaren een centraal onderdeel van het culturele  leven vorm.

The Holy Land foundation wil een ingang op de internationale markt,  als middel om de  daling van de lokale ambachtelijke industrie  tegen te gaan.  Steun is essentieel voor het succes van dit project, en de ondersteuning van de traditionele cultuur van de productie van handwerk in  Bethlehem.

Onze inspanning:                                                                                                                                                        In samenwerking met DDID (Dutch Design In Development) zijn we in contact gekomen met een designer die met ons een zogenoemde Borrellijn ontwikkelt, van olijfhout. Voor minimaal drie jaar willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding en groeimogelijkheden voor vrouwen in Bethlehem maar vertrouwend op de originaliteit, uitstraling en praktische bruikbaarheid van het product zijn wij zeker van plan na een start van een beperkt aantal producten, op een creatieve wijze verder te werken aan een  passende uitbreiding van producten en een goede handelsrelatie met de producent.

The Holy Land foundation Is gecertificeerd door de Wereld Fair Trade organisatie en het hout is eco-gecertificeerd.

Tilingo-Nepra

Marijke Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *